Fejezetek az élelmiszerkémiában
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév elnevezésű pályázati kiírásra benyújtott Fejezetek az élelmiszerkémiában című pályázatunk (UT-2015-0022) 700 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.
A kutatási programot iskolánk 11.C osztályba járó, vegyész ágazaton tanuló diákjai - Farkas Domonkos, Perjás Ábel, Németh Norbert és Gyuradinovics Miklós - valósítják meg Szabó Kornélia tanárnő vezetésével.
A 9 hónapon át tartó projekt fókuszában élelmiszerkémiai kutatások állnak, melynek során alapélelmiszerek (kenyér, tej, tojás) és az ivóvíz főbb paramétereit vizsgálhatják meg. A kutatást külső partnerek is segítik.
Sikeresen befejeződött a „Fejezetek az élelmiszer kémiában” című szeptembertől júniusig tartó „Út a tudományhoz” Ösztöndíjprogram. Az élelmiszerkémiai kutatásaink során a diákok az egyes élelmiszerek (kenyér, tej, tojás) és az ivóvíz főbb paramétereit vizsgálhatták meg. A projektbe bevonva a diákokat maguk tapasztalhatták meg a kutatás felépítését, gondolhatták végig a mintavételtől az eredmény kiértékeléséig vezető folyamatot. Gondolkodásukat, rálátásukat formálta ez a szemlélet és elhivatottabbak lettek a természettudományos pálya folytatásához. A tudományos kutatást nemzetközi-és hazai szakirodalomra alapoztuk. A kiválasztott területek sokszínűsége miatt számos új módszerrel, szabvánnyal, műszerrel ismerkedhetnek meg tanulóink.
Külső partnereknél (PTE-TTK Általános és Fizikai Kémia Tanszék, ÁNTSZ, M-Profood ZRT. ) tett látogatás során számos tanácsot, útravalót kaptak a fiatalok. Legfontosabb elért eredményeinket a ppt fileban olvashatják.
Cím: 7622 Pécs, Batthyány utca 1-3.
Telefon: 72/513-680
Fax: 72/513-681
E-mail: titkarsag@pollack.hu